top of page

Over Somax

Somax Schilderwerken biedt schildersdiensten en aanverwante werkzaamheden aan, zowel buitenshuis als binnen.
Naast schilderen verricht ik reparaties aan het houtwerk en kleine muurreparaties. 

Werkwijze
Afhankelijk van de omvang en doorlooptijd werk ik alleen of met één collega.
U kunt van mij verwachten dat ik netjes en goed werk lever dat weer jaren mee kan. Goede voorbereiding is (meer dan) het halve werk. Ik ontvet, schuur en ontvet nogmaals, voordat ik begin met schilderen. Vervolgens grond ik tweemaal en lak af. Beide alleen met de beste verven, zoals Sikkens, Sigma en Wijzonol. Tussen elke schildergang schuur ik uiteraard weer licht op.
Voordat ik begin verwijder ik alle geschroefde zaken, zoals deurklinken, stopcontacten, raamsluiters etc. De verf zal zitten waar hij hoort, dus niet op glaswerk, deurklinken, of op de vloer.
Bij houtwerk buiten zijn de slechte plekken vaak ontstaan rond geplamuurde delen en rond spijkers. Plamuur laat los omdat het niet uitzet en krimpt. Hout doet dat wel. Gevolg zijn haarscheurtjes waarin water kan blijven staan.
Rond spijkers ontstaat condens door afkoeling, ook inwendig in het hout. Dit leidt tot roest en vervolgens houtrot. Ik vermijd het gebruik van plamuur en spijkers en gebruik indien nodig alleen rvs schroeven, 2-componenten restauratieplamuur of flexibel blijvende kit.

Ik kan diverse referenties op Schouwen Duiveland overleveren.

Contact

Somax schilderwerken

Rolf Spil

Grevelingenlaan 18

4328 EV Burgh-Haamstede

GSM: 06 21 846485

email: rolfspil@somax.nl

Bericht ontvangen!

bottom of page