Kerkstraat 26 Burgh-Haamstede

Klik voor meer foto's HIER

8CD99707-1944-4748-8F18-3533753AC9CF_1_1

In september 2020 kochten wij het voormalig winkelpand aan de Kerkstraat 26.  We waren onmiddellijk gecharmeerd van het ontzettend leuke plekje. Uitzicht op de pittoreske kerk aan de Burghsering, omringd door perenbomen. Echter, er moest nog veel gebeuren aan het interieur, de buitenkant en de tuin. Inmiddels naderen we de voltooiing van ons project. We hopen begin mei het huis op Funda taan te kunnen bieden.

Op dit moment zijn er nog veel mogelijkheden ten aanzien van het gebruik van het pand met een woonoppervlak van 198 m2 en potentieel 7 slaapkamers. 

Het is een zeer groot pand met een begane grond van 98 m2. Het bestaat uit 2 grote in elkaar doorlopende ruimtes gescheiden door een doorkijk-gashaard. Voorts een slaapkamer en een badkamer ensuite.

De 1e etage is ongeveer 66 m2 en bestaat uit een zeer forse slaapkamer (voorheen twee) met uitzicht op de kerk en toegang tot het ruime dakterras, gelegen op het zuidwesten, een grotere slaapkamer met vaste kastenwand en een kleinere slaapkamer alsmede een badkamer.

Op zolder hebben wij door plaatsing van een 7,5 meter lange dakkapel twee volwaardige kamers gecreëerd. Totaal oppervlak 35 m2.
In de onverwacht royale tuin staat een charmant huisje uit 1922 met een oppervlak van 38 m2. Dit leent zich uitstekend als atelier, B&B of als huisje voor een puberzoon of -dochter. Voorts een lange veranda (9 meter) op het zuidwesten, voor lang genieten van avondzon en een vegetarische bbq.

Er is inmiddels een vergunning verstrekt voor twee ramen in de muur uitkijkend op de kerk. Dit hopen wij nog in april te realiseren.

Alle leidingwerk en CV installaties zijn vernieuwd en dubbel uitgevoerd met twee meterkasten, twee nieuwe CV ketels etc. zodat onder en boven scheiden in twee wooneenheden eenvoudig te realiseren is.

De mogelijkheden die we zien:

- wonen met een gezin met 6 kinderen

- wonen en B&B

- splitsen in twee appartementen, een met tuin en 1 slaapkamer + badkamer op de begane grond. En een met een prachtig dakterras en drie slaapkamers.

- winkel en wonen

- werken aan huis en wonen

Deze woning is enkel te gebruiken voor permanente bewoning, recreatieve bewoning (2e bewoning) is niet toegestaan. 

In mei 2021 hopen wij het pand verkoopklaar te hebben.

NB. inruil van een te renoveren pand is meer dan welkom.

Meer weten? Neem even contact op.

rolfspil@somax.nl

0621 846485